Історія волинянки Наталії Романової розпочалася ще у 2007 році, тоді їй було лише 16 років. Дівчина перехворіла на важку форму грипу після чого її нирки стали погано працювати.
Відтоді почалося постійне лікування. Жінка вийшла заміж і з чоловіком Олександром зважилися на дитину, передає "BBC Україна".

"Попри хворобу нирок і песимістичні прогнози лікарів, я ризикнула - завагітніла. Хотіла, аби було заради кого жити, залишити після себе нащадків. Вагітність була складана, хворі органи не витримували подвійного навантаження. На 7 місяці вагітності мені зробили кесарів розтин, у нас з'явився син Богдан", - згадує жінка.

Наталія Романова, фото ВВС Україна
Наталія Романова, фото ВВС Україна

Жінка продовжувала приймати медичні препарати, але вони не допомагали й нирки відмовили. З 2017-го жінка перебувала на діалізі. Це метод очищення крові при нирковій недостатності. Постало питання про трансплантацію нирки, але жоден з родичів не підходив Наталії як донор. Коштів на трансплантацію за кордоном родина не мала.

"Гемодіаліз - це повна залежність хворого від цієї процедури. Три рази на тиждень я їздила в райцентр на тригодинну процедуру. Не могла пропустити жодного разу, інакше - погіршення стану і навіть смерть. Не можна пити рідини, їсти фруктів, не можна підіймати дитину на руки. Про те, аби десь відпочити, і мови не було", - розповідає жінка.

Одного разу жінка дізналася, що у Ковелі зробили першу трансплантацію нирку, тому вирішила й сама записатися у лист очікування. Жінці зателефонували зі Львова 5 серпня і повідомили, що є донор, який підходить по всім параметрах.
Варто зазначити, що окрім 31-річної Наталії, на праву нирку претендували ще 10 хворих у списку. Та медичні параметри померлого донора майже на 100% збіглися лише із параметрами Наталії. Вночі лікарі провели операцію. Операція у Наталії пройшла успішно. Нирка почала виконувати свої функції ще на операційному столі.

"Я можу жити, не залежати від процедур, можу бачити як росте син, можу мріяти про подорож на море із сім'єю. Я щаслива", - каже Наталія.

Нагадаємо, що лікарні захлинаються від потоку підступних пацієнтів - "мертвих і живих розділяє шторка".

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, українців доставлять до лікарні вертольотом, хто зможе політати за гроші держави

Також Знай.uа писав, що українцям показали, як уберегтися від вірусу: прості речі, що рятують життя.