На 75 році життя помер відомий поет та есеїст Адам Загаєвський, який народився у 1945 році у Львові.
Про це повідомила "Gazeta Wyborcza".
Так, стало відомо, що у неділю, 21 березня помер поет і есеїст Адам Загаєвський. Чоловік народився у Львові, пізніше з родиною виїхав до Польщі. Також він деякий час жив у Парижі, а з 2002 року постійно проживав у Кракові. Поет і есеїст, представник покоління "Нова хвиля".

фото litcentr
фото litcentr

Адам Загаєвський лауреат премії Фундації ім. Косцєльських, Нойштадтської міжнародної літературної премії та Премії герцогині Астурійської, а його творчість також номінована на літературну премію Nike. Член Берлінської академії мистецтв, Американської академії мистецтв і наук, Польської академії знань, почесний доктор Ягеллонського університету.

Наразі про місце та дату прохання з видатним поетом Адамом Загаєвським нічого не відомо, про це повідомлять згодом.

Нагадаємо, померла легендарна піаністка Людмила Лядова: чим відзначилася за 95 років життя.

Як повідомляв портал Знай.uа, помер зірка "Вулиці розбитих ліхтарів" Олександр Жданов.

Також портал Знай.uа писав, що зірка американського футболу Вінсент Джексон знайдений мертвим в одному з готелів Флориди. Поліція приступила до розслідування смерті 38-річного спортсмена.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще