У Хмельницькому провели в останню путь бійця 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Віктора Пасєку, який загинув на Донбасі 18 березня від кулі снайпера.

Подробиці прощання з героєм повідомляє "АрміяІnform".

У Хмельницькому попрощалися із загиблим на Донбасі героєм, фото АрміяІnform

Однополчанин загиблого Денис розповів, що перед загибеллю Віктор Пасєка приготував для всіх смачний український борщ, однак сам його так і не встиг скуштувати.

"Віктор Степанович служив у нашому взводі з кінця минулого року. Багатьом з нас за віком і життєвим досвідом він був як батько, тому й кликали ми його тепло і по-домашньому — дядько Вітя. Він був доброю й чуйною людиною, любив свою родину та маленьких онуків, постійно про них згадував. Як з ними бавився, як вони бігли, летіли, падали в обійми, зустрічаючи дідуся. Був легким на підйом і завжди першим проявляв ініціативу в усьому. Я кажу йому: "Вам вже 55, є молоді хлопці, їм буде легше це зробити". А він мені: "Ти на мій вік не дивись. Ми всі тут разом — команда. Я на світі прожив трохи більше вашого, тому як, де і що зробити знаю і вмію добре". Він був дуже сильним та витривалим, у свої 55 міг дати фору 20-річним. У серпні 2021-го планував звільнятися, хотів бути біля внуків Артема і Владислава, бачити, як вони ростуть", — зі сльозами пригадує Денис.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Поховали Віктора Пасєку на Алеї Слави міського кладовища поруч із іншими захисниками України, загиблими на Донбасі. Усього війна обірвала життя тридцяти одного хмельниччанина.

Нагадаємо, у Тернополі вшанували пам'ять Андрія Питака - військовослужбовця 80-ої окремої десантно-штурмової бригади, колишнього працівника міської ради.

Також Знай писав про те, що на Буковині відійшов у вічність голова обласної організації партії "Наш край" Микола Романюк, який був народним депутатом від Партії регіонів, а також депутатом Чернівецької обласної ради.

Раніше портал Знай писав про те, що у Харкові від коронавірус помер легендарний і геніальний хірург:"на його рахунку сотні врятованих життів". Медик помер на 66 - му році життя.