На Львівщину вже потроху приходить тепло і все навколо прокидається від тривалого зимового сну. Саме тому, в області вже заквітли сотні крокусів та тішать око місцевих жителів.

Про це пише Depo.Львів.

Так, стало відомо, що у середині березня на Львівщині заквітли крокуси. Цьогоріч, через люту зиму, вони з'явилися з запізненням, адже у попередні роки насолодитися їхнім цвітом можна було ще у лютому.

Фото: Depo.Львів
Фото: Depo.Львів

На фото видно, що крокуси полюбляють "дикі" недоглянуті території. А ось на спеціально облаштованих квітниках ростуть не так масово.

Фото: Depo.Львів
Фото: Depo.Львів

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Для довідки:

Крокус, або як ще називають “шафран” – цибулинна рослина сімейства Касатикових. Є опис 80 видів цієї рослини, а також 300 сортів. В диких умовах ця рослина зустрічається в Південній, Центральній і Північній Європі, на території Близького Сходу, Середземномор'я, Центральної та Малої Азії.

Фото: Depo.Львів
Фото: Depo.Львів

Згадка про цю рослину було знайдено ще в єгипетських папірусах, писали про крокуси як лікарі, так і філософи. У наші дні така рослина теж користується великою популярністю у садівників, тому що воно входить в число найбільш красивих первоцвітів.

Нагадаємо, раніше масово зацвіли вербові котики, українці не вірять очам: "Різдво чи Великдень?"

Як повідомляє портал Знай на Закарпатті "вибухнув" японець, очевидці не вірять очам:"це вперше". Незважаючи на низьку температуру, на Перечинщині зацвітла Японська яйва.

Також Знай писав, що несподівано прокинулася "божевільна сакура" - не дочекалася весни.