Вже незабаром українців чекає одне з головних свят православ'я - Великдень. Уже зараз у МОЗ готуються аби даний період минув для медичної системи з найменшим навантаженням.
Про це розповів головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко в інтерв'ю "Новое время".
За словами Ляшка у МОЗ уже комунікують з релігійними лідерами. Проте він зазначив, що точних прогнозів щодо поширення коронавірусу та імовірності локдауну через можливий спалах поки немає.

Віктор Ляшко / скріншот з відео
Віктор Ляшко / скріншот з відео

Віктор Ляшко пояснив, що прогнози епідситуації щодо коронавірусу будуть більш точними після завершення зимово-весняного епідеміологічного періоду.

“Чим ближче сам Великдень, тим більшими і реальнішими у нас будуть прогнози епідситуації. Адже зараз у нас спостерігається активний спалах у Західній Україні. Подивимося, чи буде він поширюватися на Центр і Схід, або ж все-таки цей зимово-весняний (епідеміологічний) період завершиться у нас ще до Великодніх свят”, – пояснив Ляшко.

За його словами, спрогнозувати, якою буде ситуація із коронавірусом наразі складно. Тому зараз підготовка МОЗ полягає у бесідах із релігійними лідерами щодо необхідності вакцинації від коронавірусу. Він уточнив, що насамперед, це стосується людей похилого віку.

Нагадаємо, що у реанімації українців змушують справляти нужду в кухоль: "бігом лягай...".

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, ковидні пацієнти заполонили лікарні, Кличко терміново звернувся до киян: "Антирекорд".

Також Знай.uа писав, що Кличко попередив киян про локдаун.