У п'ятницю, 12 березня, у Львові пройшла зустріч людей, яких об1єднує одне диво: всі вони протягом останнього року пережили операцію по пересадці органів. В Україні лікарі отримали дозвіл на проведення подібних операцій лише в лютому 2020 року.

Лише за рік у львівській лікарні швидкої допомоги провели рекордну кількість посмертних пересадок. Тут трансплантували 2 печінки, 22 нирки, 6 сердець, а також підшлункову залозу, повідомляє ГалНет.

Більшість з тих щасливців, які отримали нові органи, а разом з ними і шанс на здорове життя, сьогодні приїхали до Львова, аби подякувати лікарям та родичам тих, хто погодився на проведення подібної операції.

Раніше ми повідомляли, що мешканець Здолбунова Дмитро Якубець кілька років чекав на пересадку нирок. Лікарі діагностували хлопцю хронічну ниркова недостатність 4 ступеня, полікістоз нирок, фокально-сегментарний гломерулосклероз та Anca-асоційований васкуліт.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Наразі хлопцю вже зробили операцію. Лікарі зазначають, що нирка приживається добре, адже орган був максимально сумісний.

Нагадаємо, що мати двох дітей бореться з меланомою і благає про допомогу: "метастази в підшлунковій"

Як повідомляв портал "Знай" , до шестирічного українця втретє повернувся рак: "Врятуйте Максимку!"

Також "Знай" писав, 14-річна школярка доглядає за хворою на рак мамою, дитинство вкрадено: "я їй потрібна"