Львівська військова кореспондентка Ірина Вовк презентувала книгу "Василь Сліпак". Вона присвячена оперному співаку та військовому, який загинув від кулі снайпера захищаючи рідну землю.

У 2014 році Ірина вперше поїхала на Схід, тоді журналістка мала редакційне завдання показати, що відбувається на передовій.

Фото: Суспільне  Львів
Фото: Суспільне Львів

"Скидала все по можливості: десь знімала, десь були стріми, записи, були навіть наші розмови з оплотівцями, які захоплювали Донецьку обласну міліцію. Згодом були відео, які я знімала на фронті, під Слов'янськом, під Іловайськом, Донецький аеропорт. Власне, у Донецькому аеропорті я з чоловіком і познайомилась", — каже Ірина Вовк.

Варто зазначити, що чоловік Ірини, один із тих, хто захищав Донецький аеропорт. Спершу жінка їздила на Схід через роботу. Тоді ж почала волонтерити й привозити необхідні на той момент для військових речі. Згодом жінка очолила фонд, який займався збором грошей на потреби військових.

Допомагав у волонтерській справі брат Ірини. Він купував тепловізори та приганяв машини. Тоді вони робили акцент на оптику, адже головне мати добру зброю, добрі приціли і добре бачити ворога. Такі волонтерські поїздки відбувались до 2016-го року. Тоді Ірина завагітніла і в них з її чоловіком Романом народилась дитина. Саме тоді вона почала збирати історії родин військовослужбовців, які загинули на війні.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Так з'явилась книга "На щиті". А нещодавно авторка презентувала книгу про Василя Сліпака – соліста Паризької опери, який повернувся з Франції, аби захищати Україну на передовій. Він загинув від кулі ворога у 2016 році.

Facebook/Iryna Vovk
Facebook/Iryna Vovk

"Війна закінчиться не з останнім пострілом, а з останнім похованим вояком, ідентифікованим вояком, з останнім звільненим з полону терористів українця. Це важливо знати!", — додає Ірина Вовк.

Нагадаємо, раніше відважна Юлія пройшла шлях від медика до командира на Донбасі, виконавши свою мрію: "мені важко"

Як повідомляє портал Знай молода медсестра пішла з чоловіком на війну і стала ангелом для поранених воїнів: "Швидка не встигне"

Також Знай писав, що мужня Українка залишила кар'єру педагога заради захисту Батьківщини: "завжди мріяла"