З 1 березня в Україні перерахували пенсії. На Львівщині "оновлені" виплати отримали 589 тисяч громадян, однак підвищення отримає лише 471 тисяча.

В Головному управлінні Пенсійного фонду у Львівській області пояснили, що індексація переважно торкнетьсч тих, хто вийшов на пенсію до 2018 року та мав невисоку зарплатню.

"Не підлягають перерахунку пенсії, які призначені або перераховані у зв’язку з переходом з пенсії з інвалідності на пенсію за віком у 2018, 2019 та 2020 роках, по яких застосовувалася нова середня зарплата по Україні, яка враховується для обчислення пенсії. Також не підлягають індексації пенсії, які призначені спеціальними законами – держслужбовцям, науковим працівникам, прокурорам та суддям, які отримують довічне грошове утримання. Але якщо пенсіонер працює – це не впливає на індексацію. Індексація проводиться автоматично, звертатися до ПФ немає потреби", – розповіла начальниця Головному управлінні Пенсійного фонду у Львівській області Галина Недзельська.

Після перерахунку виплата підвищилася у 70% пенсіонерів Львівщини, та у 80% від кількості осіб, яким проводили перерахунок. Втім, більшість отримають підвищення виплати у межах 100 гривень.

Нагадаємо, аферисти відкрили полювання на довірливих пенсіонерів: відбирають майно і переписують спадщину

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", українці вимагають прив'язати тарифи на комуналку до прожиткового мінімуму: "злочин проти народу"

Знай.ua писав, українців масово змусять повертати гроші за субсидії: перевірять пенсіонерів, безробітних та пільговиків.