Небайдужих львів'ян просять допомогти 11-місячній Вікторії Коцовській, якій нещодавно діагностували спінально-м’язову атрофію (СМА). Врятувати дитинку може укол вартістю 2 млн 300 тис. доларів.

Про це Тvoemisto.tv розповіла мама Вікторії Мар’яна Коцовська.

Мама дівчинки розповіла, що хвороба в дитини почала проявлятися у 8 місяців. Вони помітили, що донечка перестала рухати ніжками, їх піднімати, хоча раніше вже навіть намагалася сідати, тримала голову та була рухлива. Після цього батьки вирішили звернутися до медиків.

Вікторія Коцовська, фото Тvoemisto.tv
Вікторія Коцовська, фото Тvoemisto.tv

Згодом лікарі порадили здати аналіз на СМА у Львівському медико-генетичному центрі. Як каже жінка, результат тут не підтвердився, але генетик, який консультував, вже ж наполіг, аби аналізи ще відправили у лабораторію у Сан-Франциско. 23 лютого прийшов результат – він був позитивний.

Популярні новини зараз
Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Зараз дівчинці11 місяців – вона вже не сидить і не тримає голови. Проте лікарі кажуть, що шанс на покращення є. Відновити функції може укол Zolgensma-Золгенсма. Його вартість 2 млн 300 тис. доларів.

"У нас великі шанси на покращення стану і можливо навіть одужання. У донечки ще збережені певні рефлекси – вона рухає ручками, хапає іграшки. Укол обов’язково потрібно вколоти до 2 років. Але цей укол дуже дороговартісний, зараз шукаємо кошти. Коли їх зможемо назбирати, ліки передадуть з Австралії. У дану суму також входить й приїзд лікаря, який і робитиме ін’єкцію. Якщо ні – доведеться їхати самим", – наголошує мама дівчинки.

Наразі для родини уе непідйомна сума, тому вони звертаються до всіх небайдужих з проханням допомогти врятувати їхню донечку.

Реквізити для допомоги:

Приватбанк

4731 2196 1475 0994 Полюга Назар (тато)

Нагадаємо, що мати двох дітей бореться з меланомою і благає про допомогу: "метастази в підшлунковій"

Як повідомляв портал "Знай" , до шестирічного українця втретє повернувся рак: "Врятуйте Максимку!"

Також "Знай" писав, 14-річна школярка доглядає за хворою на рак мамою, дитинство вкрадено: "я їй потрібна"