У Львові прооперували чоловіка, який інфікувався під час гоління.

Про це повідомляє "Суспільне".
У 42-річного чоловіка після гоління з'явилися перші симптоми інфекції. Коли він звернувся до лікарів, у нього виявили зараження крові та змертвіння тканин.

"Оглядаючи його, ми побачили масивний некроз, тобто змертвіння великої частини шкірних покривів та м'язів шиї, а також розповсюдження інфекційного процесу, почервоніння, гіпермію та дуже сильну болючість передньої поверхні грудної клітки, в ділянці обох плечей та задньої поверхні грудної клітки плечового пояса", — розповів завідувач хірургічного відділення Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Гнат Герич.

Лікарня, скріншот: YouTube
Лікарня, скріншот: YouTube

В лікарні у чоловіка з'явились ознаки сепсису — зараження крові. Це означало те, що інфекція вже потрапила у кров. За словами лікарів це могло викликати поліорганну недостатність, тобто порушення роботи декількох органів. Пацієнт перебував у вкрай важкому стані, через інфекцію у нього був дуже сильно знижений тиск, який серцево-судинна система самостійно не могла підтримувати.

"Під час операції нам довелося видалити величезну кількість змертвілих тканин, шкіри, підшкірної клітковини, м'язів. Тоді ми встановили, що інфекція вже потрапила в зону, яка сполучає шию з грудною кліткою, тобто там, де розміщене серце", — каже хірург.

Після операції пацієнт тривалий час перебував у реанімаційному відділенні. Він міг дихати лише за допомогою штучної вентиляції легень. Проте за словами лікарів операція пройшла успішно і їм вдалося зупини поширення інфекції. Але виникла інша проблема місця де були змертвілі тканини мали оголені фрагменти м'язів та тканин, які потрібно було закрити шкірою.
Тому пацієнту виконали другий етап операції. Тоді команда лікарів здійснила пересадку шкіри зі стегон, через певний час шкіра прижилась. Зараз чоловік почувається добре, і медики сподіваються, що реабілітація буде недовгою.

Нагадаємо, що мати двох дітей бореться з меланомою і благає про допомогу: "метастази в підшлунковій"

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай" , до шестирічного українця втретє повернувся рак: "Врятуйте Максимку!"

Також "Знай" писав, 14-річна школярка доглядає за хворою на рак мамою, дитинство вкрадено: "я їй потрібна"