Львівщина повернулася до жовтневого рівня захворюваності на коронавірус.

Про це у п'ятницю, 5 березня, під час брифінгу заявив Орест Чемерис - глава департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА.

"За вчорашню добу - 646 підтверджених випадків... На Львівщині погіршується епідситуація. Про це свідчать дані, які я щойно озвучив, а також кількість пацієнтів, які щодня госпіталізують щодня, і кількість ліжок, які зайняті в стаціонарах", - заявив він.

Так, станом на ранок 5 березня на стаціонарному лікуванні перебувало 1690 хворих. У реанімаційних відділеннях - 143 пацієнти, з них - 34 підключені до апаратів штучної вентиляції легень. За словами Ореста Чемериса, завантаженості ліжкової мережі сягає практично 43%.

"По кількості підтверджених випадків, госпіталізованих, звернень по медичну допомогу ми повертаємося до рівня цифр середини-кінця жовтня 2020 року. Тому вкотре закликаю кожного з нас пам’ятати про правила карантину. Адже цифри, які є нині, справді є тривожними. Слід максимально уникати масових скупчень, дотримуватися дистанції, гігієни рук, дбати про себе і своїх близьких", - підкреслив глава департаменту.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Раніше ми повідомляли, Ляшко назвав побічні ефекти після вакцинації.

Як повідомляв "Знай.uа", Володимир Зеленський зробив щеплення від covid-19.

Також "Знай.uа" писав, що головлікар Тернопільщини уколовся слідом за Зеленським і Степановим.