Стало відомо про те, що 68-річний українець вижив після втрати шести літрів крові. З таким виживають тільки одиниці.

Таким чином повідомляється, що в практиці відомого львівського хірурга Ігоря кобзи було лише шість пацієнтів з подібним діагнозом - розрив аневризми аорти з проривом крові в живіт.

Перша пацієнтка попалася близько 25 років тому, і всі пацієнти через пару днів померли. Тривалий час навіть у світі пацієнти з таким діагнозом вважалися неоперабельними до недавнього часу.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження
Показати ще

У лютому поточного року такий же діагноз поставили 68-річному жителю міста Рівне, Віктору Жуку. Йому зробили операцію, і в четвер, 4 березня він відправився додому.

Дзвінок до львівських хірургів надійшов увечері 16 лютого. Прооперувати повинен був хірург ігор Кобза, він сказав:»Якщо довезете - везіть".

На наступний день хворий був доставлений вже в лікарню. Під час операції виникли ускладнення, з якими лікарі впоралися на ура.

Всього Віктор Жук втратив близько шести літрів крові, і дивом йому вдалося вижити.

Нагадаємо, що юна Вероніка пережила 12 "хімій", але продовжує боротися з раком: "життя-подарунок Бога"

Як повідомляв портал "Знай.uа", агресивний рак "з'їдає" око маленької Софійки: "Допоможіть, осліпне!"

Також, "Знай.uа" писав, що рак яєчників повернувся до Наталії через 9 років: "життя варте того, щоб за неї боротися"