На Львівщині стався обвал даху та колон Бродівської синагоги, яка є пам’яткою архітектури національного значення.

Про це у соціальній мережі фейсбук повідомив Sasha Nazar.

Так, стало відомо, що на Львівщині поступово руйнується Бродівська синагога. Місцеві жителі зазначають, що у будівлі обвалився дах і впала колона.

Стався обвал даху Бродівської синагоги, скріншот із відео
Стався обвал даху Бродівської синагоги, скріншот із відео

"Рік тому ЛьвівМозАрт влаштував пафосний концерт з квитками за шалені гроші, при цьому синагогу використали як сцену, але палець о палець не вдарили аби хоч на йоту зробити щось в синагозі. Дуже символічно звучав тоді кадіш (поминальна молитва), саме він звучав по синагозі. Ганьба місцевій владі, яка мовчазно спостерігає за руйнуванням цієї будівлі. А відповідь в них одна – немає коштів",- зазначає у дописі Sasha Nazar.

Скріншот допису у фейсбук
Скріншот допису у фейсбук

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Для довідки:

Велика бродівська синагога — колишня синагога у місті Броди на Львівщині. Кам’яна будівля, зведена у XVIII столітті. Зараз вона перебуває у аварійному стані. Синагога має статус пам’ятки архітектури національного значення.

Перші згадки про дерев’яну синагогу в Бродах належать до кінця XVI ст.

Стався обвал даху Бродівської синагоги, скріншот із відео
Стався обвал даху Бродівської синагоги, скріншот із відео

4 серпня 2019 року, в рамках третього фестивалю класичної музики LvivMozArt, на руїнах синагоги відбувся симфонічний концерт-реквієм, присвячений австрійському письменнику та публіцисту Йозефу Роту. У концерті було задіяно понад 200 митців та зіркових солістів з усього світу.

Нагадаємо, що на Львівщині легендарна Церква повстане з попелу: тут молилися наші предки

Як повідомляв портал "Знай.uа", життя подарувала ікона: неймовірна історія зцілення на Хмельниччині потрясла всю Україну

Також, "Знай.uа" писав, що чудотворна молитва про сім'ю, яка допоможе відчути благодатну силу і щастя