На Львівщині зафіксували найчисельнішу популяцію зубрів в Україні. Наразі численність зубрів у регіоні складає понад 120 особин.

Про це повідомляє пресслужба Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Так, стало відомо, що цьогоріч за результатами зимового обліку в лісових масивах Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства обліковано 121-го зубра. На рівнині зафіксовано 84 та в Карпатах 37 зубрів. Отже в лісах Львівщини є дві локальні, репродуктивні та найчисельніші в Україні субпопуляції зубрів двох ліній - біловезької та біловезько-кавказької.

Фото: Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства
Фото: Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства

"Завдяки опрацьованим заходам та реалізації Програм відновлення зубрів результат не забарився. У 2010 році в гірську частину області вдалося завезти декілька зубрів гірської субпопуляції, а на рівнинну частину області – зубрів біловезької субпопуляції. Таким чином вдалося врятувати наявних зубрів та підживити їх новозаселеними", - сказано у повідомленні.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Варто зазначити, що зубри в ДМГ “Стир” (мале Полісся Львівщини) з наявних в Україні вільних популяцій, це єдина група зубрів, яка представлена чистою Біловезькою лінією „Європейського Зубра”. Завдяки придбаним та завезеним з Вінничини зубрам вдалося відновити Лопатинську субпопуляції зубрів. Від початку відновлення Біловезької лінії зубрів їхня чисельність зросла майже у п’ять разів.

"Одинадцять зубрів біловезько-кавказької лінії, яких завезли у ліси Національного природного парку «Сколівські Бескиди», жили в Європі у парках та вольєрах. А у нас живуть в дикій природі. Взимку їх підгодовують працівники парку. А влітку зубри наче розчиняються у лісі, їх не видно. За цей час ця субпопуляція зросла втричі", - підсумували у лісовому та мисливському господарстві.

Раніше портал Знай писав про те, що у Київському зоопарку влаштували зоо-Хелловін - " не страшно, а смачно!". З понеділка, 26 жовтня, в Київському зоопарку почався тиждень Хеллоуїна, який триватиме аж до неділі 1 листопада.

Також портал Знай писав, що набережну Ужгорода облюбували білосніжні красені - в теплі краї не заманиш. Чотири Лебеді оселилися цього року в річці Уж. Гуляючи по головній набережній міста можна спуститися до річки і побачити впритул білих птахів.

Також портал Знай писав, як свинка-герой врятувалася з ферми і змінила життя однієї сім'ї: ми з ним не просто так зустрілися