Львівські перевізники вимагають терміново підвищити вартість проїзду у громадському транспорті, зокрема в маршрутках. На їхню думку, замість 7 стандартних гривень пасажири мають платити 14.

Про це повідомляє пресслужба Асоціації перевізників Львівщини.

Перевізники Львівщини скаржаться, що за рік, який автотранспортні підприємства працюють в умовах "карантинних обмежень", доходи впали щонайменше наполовину порівняно із докарантинним періодом. Жодної фінансової підтримки від влади перевізники не отримали.

"Обіцяні владою додаткові компенсаційні кошти у 2020 році так і залишились обіцянками. Вартість проїзду, яка мала змінитись ще до виборів восени минулого року, залишається незмінною досі. Станом на зараз реальний тариф без інвестиційної складової – не менше 14-ти гривень. Тобто кожен перевізник втрачає на одній поїздці 7 гривень, які ніхто не компенсовує", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що дотація за пільгові перевезення виплачується підприємствам на рівні минулого року, хоча кількість пільговиків з утворенням Львівської МТГ зросла: "На даний час загальна заборгованість автотранспортних підприємств за пальне (включно із АТП-1) перевищує шість мільйонів гривень. Це без урахування боргів за запчастини, колеса, мастильні матеріали і т. п.".

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, що харків'яни перетворилися на оселедці в розпал карантину: маршрутки - гумові.

Як повідомляв портал "Знай.uа", хмельничани мерзнуть у кілометрових чергах на тролейбус: запізню-прости, шеф

Також, "Знай.uа" писав, на Львівщині маршрутка роззулася посеред поля: дорослі матюкаються, діти плачуть.