В Кривому Розі поховали останнього воїна Української повстанської армії Романа Пастернака.

Про це повідомляє "Перший Криворізький".

Так, стало відомо, що у суботу, 20 лютого у Кривому Розі попрощались із Романом Пастернаком, воїном Української повстанської армії. Він останній боєць ОУН УПА, який жив у Кривому Розі.

Провести воїна УПА прийшли не лише рідні, а і криворізькі учасники бойових дій у Донецькій та Луганській областях України. На момент смерті Пастернаку було 93 роки.

В Кривому Розі поховали останнього воїна УПА. Фото: Перший Криворізький
В Кривому Розі поховали останнього воїна УПА. Фото: Перший Криворізький

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Для довідки:

Роман Пастернак разом із братом Василем із 1943 року воював спочатку у Червоній Армії, а потім потрапив у полон. Коли втік звідти — направився у лави УПА.

Роман Пастернак помер у віці 93 роки
Роман Пастернак помер у віці 93 роки

За життя пан Пастернак розповідав, що кілька років йому довелось переховуватися у лісах. Роман Пастернак мав позивний Сокіл. У 1947 році знову потрапив у полон, згодом був засуджений, 10 років провів на поселенні, де одружився і у 1960 році приїхав на Криворіжжя.

Раніше ми повідомляли, 11-річний хлопчик загинув на морозі: кілька днів не міг відігрітися.

Як повідомляв "Знай.uа", молода Українка померла під час пологів на руках у байдужих лікарів, малюк ніколи не поцілує маму.

Також "Знай.uа" писав, що популярний ведучий поховав дружину і пішов з життя через рак, глядачі в скорботі.