Дев'ятирічна Марія Самовол із Гельмязева, що на Черкащині, виконує українські народні пісні з чотирьох років. Через це місцеві жителі називають її "Гельмязівським соловейком". Окрім цього дівчинка збирає та переспівує автентичні пісні.

За словами вчительки музики Світлани Ільченко голос дівчинки є унікальним, передає "Суспільне".

Маленька Марійка співає майже постійно, навіть коли просто бавиться із кішкою Мурашкою, розповідає мама Валентина. Останні п'ять років у їхньому будинку українська пісня лунає щодня. Дівчинка надає перевагу саме українській народній пісні. Вона любить їх за прекрасні словами та милозвучну музику.

Фото: Суспільне
Фото: Суспільне

Навчалася співати Марійка у місцевому будинку культури. Керівниця колективу Віра Лобунець розповіла, що дівчинка до них прийшла в чотири роки, її любов до української пісні та унікальний голос помітили одразу.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

"От в «Калину» коли вона приходить, то сидить і слухає, помітно, що очі розширюються, з'являються рум'янці і вона вся в отій українській пісні. Спочатку вона підспівувала, підмугикувала. Помітили, що вона сідає коло перших голосів Мене шокувало те, що вона настільки яскраво зазвучала в нашому колективі", - розповідає керівниця.

Вчителька музики дівчинки розповіла, що у Марійки талант до народного співу помітно було змалечку. Минулого року дівчинка вирішила записувати з вуст старожилів пісні, які співали ще їхні бабусі. Більше сотні таких має у своєму репертуарі 79-річна Катерина Самойленко.

Фото: Суспільне
Фото: Суспільне

"І про вдову, і про сиріт, такі роки були, як я жила. Вже я стара, війни були, вдови залишалися, то такі пісні складали дуже до душі", - говорить жінка.

Пісні Марійка записує на телефон, вдома прослуховує та переписує у зошит. Таких у ньому, каже, поки що тільки 15.

Марія ж зауважила, що давно визначилася хоче стати артисткою і писати пісні.

"Нам вчителька дала завдання - намалювати свою мрію, мої однолітки намалювали машини, море, папугу, а я намалювала себе, піаніно і мікрофон", - зізналася дівчинка.

Нагадаємо, що тернополянка зібралася підкорити "Голос країни", українців просять підтримати: "Тримайте кулачки!"

Як повідомляв портал "Знай.uа", співак з "жіночим" вокалом підкорюватиме "Голос країни"

Також, "Знай.uа" писав, що внучка Ющенка підкорюватиме "Голос країни"