Останні тижні Львівщину накрили сильні морози та снігопади. Комунальники міста боролися з наслідками негоди, проте їх сил було замало. Тому деякі львів'яни вирішили самостійно порозчищати свої двори від снігу.

Під час ранкового ефіру на радіо «Люкс FM» міський голова Львова Андрій Садовий подякував львів'янам за допомогу двірникам. При цьому він закликав містян бути уважними через можливе падіння бурульок.

Андрій Садовий, фото ЛМР
Андрій Садовий, фото ЛМР

"Минулий тиждень мене приємно вразив, адже львів'яни зрозуміли, що коли за тиждень випадає двомісячна норма снігу, то двірники самостійно не впораються, тому треба їм допомагати. Громада мобілізувалась і почала розчищати місто від снігу, відтак на сьогодні місто проїзне. Зараз всі магістральні дороги Львова прочищені, дороги до шкіл, садочків, храмів також проїзні", - зазначив він.

Зараз комунальники посипають доріжки та тротуари піскосумішшю та сіллю, аби містяни могли безпечно пересуватися містом. Для посипання доріжок у парках комунальники використовують кавову гущу.

"Останній раз таких снігопад у Львові був 8 років тому, і наступного разу невідомо коли буде, тому недоцільно витрачати мільярд гривень на додаткову техніку заради тижня снігу. Єдиний вихід — консолідувати зусилля громади та прибирати місто разом. Зараз комунальники намагаються ліквідовувати небезпечне нависання, але всіх їх забрати фізично не можливо. Тому потрібно бути максимально обережними", — зазначив Андрій Садовий, мер Львова.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, українців попередили про хуртовину та ожеледицю на дорогах: термінове звернення МВС.

Як повідомляв "Знай.ua", Україна перетворилася на крижану пастку, люди не можуть зрушити з місця, таксі подорожчали на 100%

"Знай.ua" писав, На Львівщині хлопець врятував пса, якого втопили в крижаній річці: мішок на голову.