На Львівщині апеляційний суд пом’якшив вирок вбивці школяра із Тячівщини.
Про це повідомляє портал "Mukachevo.net
Варто нагадати, що у 2018 році, під час сварки, 14-річний хлопець наніс ножем своєму товаришу численні удари в шию, від чого 9-класник й помер на місці. Під час судового засідання було досліджено висновок експерта, де чітко вказано, що обвинувачений не страждав на гостре психічне захворювання і усвідомлював значення своїх дій.
Після цього Мукачівський міськрайонний суд визнав неповнолітнього винним у вчиненні злочину за статтею 116 ККУ, а саме в умисному вбивстві, вчиненого у стані сильного душевного хвилювання. Тому, школяра покарали 3 роками і 6 місяцями ув'язнення. Також, суд стягнув на користь потерпілих 1,5 млн грн моральної шкоди.

Львівський апеляційний суд пом’якшив вирок вбивці школяра із Тячівщини.
Львівський апеляційний суд пом’якшив вирок вбивці школяра із Тячівщини.

Згодом прокуратура вимагала скасувати вирок суду, постановити новий та засудити особу до 15 років позбавлення волі. Захисник обвинуваченого подав скаргу, в якій йшлося про пом’якшення вироку.

"11 лютого Львівський апеляційний суд не лише залишив у силі рішення Мукачівського суду, а й пом'якшив покарання на 6 місяців. Тобто раніше суд призначив йому покарання у вигляді 3,5 років, а Львівський апеляційний пом'якшив до 3", - розповів адвокат.

Адвокат додає, що потерпілі будуть подавати апеляційну скаргу до Верховного Суду, але, на жаль, ця процедура займе багато часу.

Нагадаємо, що у Києві поліцейські знайшли хлопчика, який сам гуляв містом, поки мати випивала. 10-річна дитина стояла на морозі і не могла повернуться додому. Коли поліція зв'язалася з його матір'ю, вона відмовилася забирати сина. Правоохоронці забрали дитину з неблагополучної сім'ї.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Як повідомляв портал Знай, у Києві розшукують безвісти зниклого літнього чоловіка. Востаннє киянина Волинця Дмитра Марковича, 1949 року народження, бачили ще 13 січня 2021 року.

Також Знай писав, що у Києві розшукують безвісти зниклу Каребанюк Лику Євгенівну, 2003 року народження.