У Львові лікарі допомогли 19-річный матері виходити передчасно народжених синочків. Про це повідомили у спільноті «Варта 1» у соціальній мережі Facebook.

Як зазначається, малюки з’явилися на світ передчасно, на 28-му тижні вагітності. Один хлопчик важив лише 800 грамів, його брат – трохи більше кілограма, лише 1170 грамів.

Малюкам виповнилося лише дві години від народження, коли їх доправили до дитячого відділення реанімації.

“У віці двох годин вони були доставлені у наше відділення реанімації, де їм одразу було введено екзогенний сурфактант, після чого стан діток одразу покращився”, — розповіли у медзакладі.

Врятувати та виходити новонароджених вдалося, перш за все, завдяки «новітньому апаратному та медикаментозному забезпеченню, злагодженій командній роботі всього реанімаційного відділення».

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Дітки перебували під апаратом штучній вентиляції легень впродовж11 днів, ще шість днів - на респіраторній терапії. Зараз малюки вже можуть дихати самостійно та перейшли на природнє харчування. Їх перевели разом із мамою до відділення патології новонароджених та недоношених.

Наразі новонароджені почуваються добре, вони продовжують набирати вагу та рости.

«Здоров'я діткам і батькам. Також не омину увагою весь персонал на Орлика, дякуючи за їхню нелегку працю у виходжуванні маленьких поспішайок, турботу, підтримку. Дякую лікарю, медсестрам і всьому персоналу. Здоров'я вам і вашим сім'ям. Бережи вас Господь!», - висловлюють подяку львів’яни.

«Зробили свою роботу», - констатують інші коментатори.

Раніше повідомляли, недоношену доньку священика врятували від коронавірусу.

Як повідомляв Знай.uа, навчання під час пандемії - які заходи вживаються в школах різних країн світу.

Знай.uа писав, у США знайшли першу білку, яка запустила епідемію бубонної чуми.