Українка, яка живе у Львові розповіла, як кілька років тому вирішила показати своїй дитині Київ. На той момент її дочці було 6 років.

"Моя дитина - абсолютно звичайна дитина з україномовного міста, яке вперше побачила столицю, тому з подивом і інтересом вслухалася в усі слова жителів великого Києва...", - розповіла Катерина Кішук, передає "uapost".

Вони з донькою вирішили покататися по Дніпру на річковому кораблику. Тому вони стали в чергу, щоб купити квитки. Але, раптом сталася незвичайна ситуація:

Фото: Катерина Кішук
Фото: Катерина Кішук

"Один чоловік, який був з нами в черзі, запитав y своєї дитини "хочешь мороженое?”…

Популярні новини зараз
Плюс 570 грн до основної виплати: пенсіонери отримають надбавку у листопаді Літні українці загнані в глухий кут: у Мінсоцполітики анонсували перерахунок "старих" пенсій Мінімум – 500 грн, а то й кілька тисяч: пенсіонерам дали шанс отримати додаткові гроші Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна
Показати ще

Моя дитина почула це і відразу штовхнула мене ліктем і голосно сказала: "Мамо, скажи тому дядькові, що це неправильно говорити 'мороженое'... А правильно сказати "морозиво", може він не знає…”

Той дядько yce почув і приємно посміхнувся, навіть трохи ніяково. А ми вирішили купити морозива і для себе...", - згадує вона.

Після прогулянки на річковому кораблику вони вирішили піти в кафе, і звичано ж говорили рідною українською мовою. Але всі інші відвідувачі говорили по-російськи.

"Один з чоловіків підійшов до нас зі словами: Дівчата, вас так приємно слухати. Звідки ж ви приїхали, що Ви так добре розмовляєте українською? Ви, знаєте, ми приїхали з тієї ж самої країни, що і ви..! Розмовляйте українською. Це - прекрасно!",- підсумувала вона.

Нагадаємо, раніше ведучого, який насміхається над українською мовою, відсторонили від ефірів

Як повідомляє портал Знай вчительку та вдову героя АТО зацькували через українську мову: "примушує дітей..."

Також Знай.иа писав, що жодних фемінітивів і "проектів": суд Києва скасував новий український правопис