Зупинилося серце видатного українського режисера та продюсера родом зі Львова.

Про трагічну подію в соціальній мережі повідомив ексміністр культури Євген Нищук.

Так, стало відомо, що у понеділок, 1 лютого помер український театральний режисер і продюсер Сергій Проскурня. Відомо, що на момент смерті режисеру було 63 роки. Наразі причину його смерті не розголошують.

Сергій Проскурня, фото DailyLviv
Сергій Проскурня, фото DailyLviv

"Це був не просто режисер, видатний культурний діяч, філософ. Я його називав наш Драматург. Важко осягнути масштаби подій, яких торкалось його серце та креатив", – написав Нищук.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Зазначимо, що майбутній режисер народився 28 листопада 1957 року у Львові. У 1969 році сім'я переїхала до Черкасів.

Він закінчив інститут театрального мистецтва ім. Івана Карпенка-Карого. У 1988-1990 роках з колективом Першого українського театру для дітей та юнацтва (Львів) поставив дилогію Богдана Стельмаха «І золотої, й дорогої… / Тарас» про дитячі та юнацькі роки Тараса Шевченка (музика Богдана Янівського).

У 1998-1999 роках спільно з Мистецьким об'єднанням «Дзиґа» провів у Львові міжнародний арт-проект «Гранди мистецтва у Львівській опері».

9 березня 2014 з нагоди відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка вийшов фільм Сергія Проскурні «Тарас Шевченко. Ідентифікація»‪. Був режисером ораторії «З нами Бог». Цей твір, присвячений Героям Небесної Сотні та військовим, що воюють на сході України, був поставлений на Софіївській площі до 23-ї річниці Незалежності України.

Скріншот допису у фейсбук
Скріншот допису у фейсбук

Нагадаємо на Буковині відійшов у вічність голова обласної організації партії "Наш край" Микола Романюк, який був народним депутатом від Партії регіонів, а також депутатом Чернівецької обласної ради.

Раніше у віці 92 років помер Костянтин Шаша-народний артист України, соліст Харківського академічного театру опери та балету ім. Н.В. Лисенка.

Раніше портал Знай писав про те, що у Харкові від коронавірусу помер легендарний і геніальний хірург: "на його рахунку сотні врятованих життів" Медик помер на 66 - му році життя.