Про боротьбу з бідністю в Україні не говорить тільки ледачий. Але на практиці всі дії влади ведуть тільки до зростання бідності. Ось і зараз мова йде про підвищення пенсійного віку – від чого українці навряд чи стануть багатшими.

Свій погляд на проблему в програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» викладає відомий економіст Олексій Кущ.

«Відносно індексації пенсій у нас справа зазвичай проводиться так. Потрібно, наприклад, провести індексацію, при якій кожен пенсіонер в середньому отримає на 400 гривень більше – звичайно, плюс-мінус. І минулу індексацію затримали рівно на два місяці. На практиці це означає, що у кожного пенсіонера вкрали по 800 гривень. Тепер помножимо цю цифру на 12 мільйонів – у нас саме стільки пенсіонерів. Виходить, у людей просто забрали близько десяти мільярдів гривень», - розповідає він.

За словами Куща, такий принцип нашої економіки: заробляти на найбідніших. Це свого роду Робін Гуд навпаки, який відбирає гроші у бідних і віддає багатим. «З бідного по нитці – багатому сорочка».

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Влада чітко засвоїла: якщо в країні живуть 40 мільйонів осіб, і різними засобами – обмеженням пенсій, комунальними тарифами, податками – зібрати з кожного, наприклад, по тисячі гривень, то в масштабах країни це дасть 40 мільярдів. Найголовніше – концентрувати ці гроші в декількох точках збору.

«Головне – щоб був якийсь общак, в який все це зливається. І на цих точках збору сидять три-чотири фінансово-промислових групи, які все це контролюють і перерозподіляють на свою користь. А що стосується пенсій, то я думаю, що така ж історія буде і в цьому році. Теж на кілька місяців затримають індексацію, і знову вкрадуть у кожного пенсіонера по 400 гривень, а то й більше. Але індексація буде маленька», - вважає економіст.

Як повідомляє Знай.ua, раніше Олексій Кущ спрогнозував подальшу долю Пенсійного фонду.

Також він запропонував спосіб збільшити приплив інвестицій.