Українка розповіла про свого старенького дідуся, який вижив після того, як його засудили на страту, адже йому трапилась людина, яка й врятувала його.
Вона розповіла, що перший раз його засудити на розстріл, коли йому суло лише 19 років все через це, що він був Упiвцeм, написала Юлія Сливка на своїй сторінці у фейсбук.

"Схопили… Потрапив в полон…Катували. Довго катували. Дідо потрапив в полон, а звідти – у список на розстріл, але втік через вікно хати, де всіх утримували, поки Ворога відволікала Ірина. (вони були з одного села). Якби діда тоді схопили знову, розстріл був би його мрією. Що було потім за це з Іриною дідо не розповідає", - розповідає українка.

Дід Василь, фото зі сторінки Юлії Сливки
Дід Василь, фото зі сторінки Юлії Сливки

Вдруге його вже сходили у 22, імовірно хтось здав криївку, у якій він переховувався з товаришами. Bci, крім нього, були поміж собою рідними братам.

" Дідо старенький каже, гатили кілька діб. Ногами… Ланцюгами… А потім вдосвіта побитих, зболених вивели в поле. На смерть… Тоді була сильна зима і сніг по коліна.

Їх роздягли наголо. Сміялись…Але один з розбійників по дорозі на місце страти несподівано, тихо сказав дідові впасти, як тільки він почує постріл. Чому він це сказав? Може, той чоловік хотів мати трохи менше гріхів на страшному суді. Не знаю…

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Але той чоловік не збрехав… Дідо впав акурат, ніби розстріляний… I ще так довго лежав голий на морозі разом з братами, які поволі – сантиметр за сантиметром – повзли по білому полотні чорними багряними плямами. Дідо – повз голою шкірою по пекучому снігові кілька кілометрів. А далі – біг…Біг світ за очі, знову не знаючи, чи не попадеться зараз втретє!", - пише вона.

Тоді її дідуся врятував німець. Українка запевняє, що він врятував тоді не тільки молодого хлопця, а й увесь його рід.

"Діда тоді спас німець…Німак (як дідо каже) врятував не тільки молодого діда, а і його сина, який не народився б чотири роки по тому, мою маму, мене і навіть мою доньку. Він врятував весь наш рід…", - підсумувала вона.

Нагадаємо, що у сквері імені Кузьми Скрябіна, що поблизу обласної філармонії у Хмельницькому, з'явилася оригінальна локація-мурал на згадку про відомого співака.

Як повідомляв портал Знай.uа, львів'янам показали, як одягалися жінки у 50-их роках XX століття. На фото видно, як жінка одягнена в елегантне пальто зі стильним коміром.

Також Знай.uа писав, що у Дніпрі виявлено три занедбані лікарні, від яких душа йде в п'яти.