Зазвичай в нашій місцевості водяться кажани, які володіють невеликими розмірами (зростом до 7-ми см). Проте в природі існують екземпляри величезних розмірів.
У світі існують справжні гіганти серед кажанів - гігантські золоті летючі лисиці, які є представниками рукокрилих і сімейства криланів.
Як повідомляє Телеграм-канал "Книга рекордів" довжина такого кажана досягає 55 сантиметрів, а розмах крил може доходити до 180 см. Важити такі створіння можуть до 1,5 кг.

Летучая мышь, фото с Телеграм-канала "Книга рекордов"
Летучая мышь, фото с Телеграм-канала "Книга рекордов"

Мешкає гігантська золота летюча лисиця в тропічних лісах - своїм будинком вона вибирає розмашисті ліси, де їй затишно і добре. Вдень вона зазвичай спить, повиснувши на гілці дерева вниз головою, при цьому вона чіпко хапається за гілку своїми кігтями.
Летючі лисиці є зовсім не хижаками, як можна подумати, просто глянувши на них. Вони надають перевагу вегетаріанській їжі - їдять плоди фруктових дерев (банани, манго, папайю, авокадо).
Незважаючи на повну нешкідливість, летючі лисиці примудряються завдати шкоди місцевим фермерам. Тварини не розуміють різниці між лісом і плантацією і частенько їдять урожай в приватних володіннях.