У Франції пацієнту вперше успішно пересадили обидві руки.

Про це повідомляє The Guardian.
Так, стало відомо, що французькі лікарі провели першу у світі успішну операцію з пересадки одразу обох рук 48-річному чоловікові. Варто зазначити, що чоловік втратив кінцівки більш ніж 20 років тому.
Відомо, що пацієнтом був Фелікс Гретарссон з Ісландії. Він електрик за фахом та втратив обидві руки у результаті нещасного випадку на виробництві в 1998 році. Під час виконання робіт на високовольтній лінії електропередачі він зазнав удару струму в 11 тисяч вольт. Обидві руки його згоріли, а сам чоловік понад три місяці пролежав у комі й переніс ампутацію рук.

Пацієнту вперше успішно пересадили обидві руки, скріншот із від
Пацієнту вперше успішно пересадили обидві руки, скріншот із відео

Для Гретарссона кілька років шукали донорів. На медичній конференції у Рейкʼявіку постраждалий познайомився з фахівцем у сфері трансплантації Жаном-Мішелем Дюбенаром, який допоміг йому знайти донорів.
Операцію з трансплантації провели в одній з клінік французького Ліона, вона тривала дев'ять днів. У ній взяли участь дві команди хірургів — всього близько 50 осіб.
Наразі чоловік проходить реабілітацію. Поки що лікарі поки не беруться прогнозувати, наскільки рухливими виявляться руки Гретарссона.

Нагадаємо, що в Києві медики дивом врятували дворічного малюка: "Мама не дозволила в лікарню"

Як повідомляв портал "Знай.uа" , у Харкові медики запустили серце чоловіка посеред вулиці: "впав з велосипеда"

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Також, "Знай.uа" писав, що закарпатські лікарі зробили неймовірне для жінки з епілепсією-народилася заново