Український снайпер Микола Воронін розповів, як кілька років тому перейшов з російської мови на українську. Та зазначив, що до цього він жив наче без Батьківщини.
Про це український військовий написав на своїй сторінці у соціальній мережі фейсбук.
Так, снайпер Микола Воронін зазначив, що до початку війни вважав себе космополітом. Він вважав, що не можна обмежувати себе мовами чи націями, національностями.

Микола Воронін, фото з фейсбук
Микола Воронін, фото з фейсбук

"Я завжди мав бунтівний характер. Я вчився в Києві у Національному Університеті "Києво-Могилянська Академія" сім років. Тут дуже вже всі тисли на українську мову. А я люблю не так як усі. І не люблю, коли тиснуть. Через це і писав вірші російською. Говорив частіше російською, ніж українською. Це було давно. Мільйон років тому. До війни. Війна повністю все змінила", - зазначив він.

При цьому він зазичив, що до переходу на українську мову жив наче без Батьківщини. Чоловік зазначає, що саме після війни він почав цінувати Україну з її культурою та символами.

"На важливість мови рідної звернула мою увагу координатор безкоштовних курсів української мови Катерина Мельник. Вже коли я йшов таким мирним Києвом поруч неї, ми вели собі розмову і тут я раптом збагнув, що у путла і російскої педерації дійсно не було б жодного шансу зробити те, що вони зробили в Криму і на сході України, якби там високо цінували Україну, нашу мову і культуру. Жодного шансу. Розумієте? Ніхто б не загинув із тих, хто пішов у небесну бригаду. Не гинули б діти, не руйнувались би будівлі і долі... Стояв би і працював би Донецький Аеропорт імені Григорія Сковороди. Русня не пройшла б і метра нашої землі. Ніде. Якби нас захищала наша мова і культура", - зазначив він.


Українець зазначив, що саме мова та наша традиція є остовним захистом для нашої країни. І до того ж додав, що чим більше українців використовуватиме у своєму щоденному вжитку державну мову, тим сильнішими ми ставатимемо.

"Схаменіться шановні. Як часто ми починаємо цінувати те, що втратили? І часто починаємо це робити дуже пізно. Постфактум. Та краще пізно, ніж ніколи. То ж починаємо говорити українською, шановні, бо ми того варті. Того варті наші небесні побратими", - підсумував український снайпер.

Скріншот посту у фейсбук
Скріншот посту у фейсбук

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, як працює мобільний центр психологічної підтримки на Донбасі.

Як повідомляв Знай.uа, Головнокомандувач ЗСУ звернувся до кожного захисника на Донбасі.

Також Знай.uа писав, що воїни ЗСУ в День Соборності зворушливо звернулися до українців.