Український снайпер Микола Воронін розповів, як кілька років тому перейшов з російської мови на українську. Та зазначив, що до цього він жив наче без Батьківщини.
Про це український військовий написав на своїй сторінці у соціальній мережі фейсбук.
Так, снайпер Микола Воронін зазначив, що до початку війни вважав себе космополітом. Він вважав, що не можна обмежувати себе мовами чи націями, національностями.

Микола Воронін, фото з фейсбук
Микола Воронін, фото з фейсбук

"Я завжди мав бунтівний характер. Я вчився в Києві у Національному Університеті "Києво-Могилянська Академія" сім років. Тут дуже вже всі тисли на українську мову. А я люблю не так як усі. І не люблю, коли тиснуть. Через це і писав вірші російською. Говорив частіше російською, ніж українською. Це було давно. Мільйон років тому. До війни. Війна повністю все змінила", - зазначив він.

При цьому він зазичив, що до переходу на українську мову жив наче без Батьківщини. Чоловік зазначає, що саме після війни він почав цінувати Україну з її культурою та символами.

"На важливість мови рідної звернула мою увагу координатор безкоштовних курсів української мови Катерина Мельник. Вже коли я йшов таким мирним Києвом поруч неї, ми вели собі розмову і тут я раптом збагнув, що у путла і російскої педерації дійсно не було б жодного шансу зробити те, що вони зробили в Криму і на сході України, якби там високо цінували Україну, нашу мову і культуру. Жодного шансу. Розумієте? Ніхто б не загинув із тих, хто пішов у небесну бригаду. Не гинули б діти, не руйнувались би будівлі і долі... Стояв би і працював би Донецький Аеропорт імені Григорія Сковороди. Русня не пройшла б і метра нашої землі. Ніде. Якби нас захищала наша мова і культура", - зазначив він.


Українець зазначив, що саме мова та наша традиція є остовним захистом для нашої країни. І до того ж додав, що чим більше українців використовуватиме у своєму щоденному вжитку державну мову, тим сильнішими ми ставатимемо.

"Схаменіться шановні. Як часто ми починаємо цінувати те, що втратили? І часто починаємо це робити дуже пізно. Постфактум. Та краще пізно, ніж ніколи. То ж починаємо говорити українською, шановні, бо ми того варті. Того варті наші небесні побратими", - підсумував український снайпер.

Скріншот посту у фейсбук
Скріншот посту у фейсбук

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, як працює мобільний центр психологічної підтримки на Донбасі.

Як повідомляв Знай.uа, Головнокомандувач ЗСУ звернувся до кожного захисника на Донбасі.

Також Знай.uа писав, що воїни ЗСУ в День Соборності зворушливо звернулися до українців.