Українців, які працюють за кордоном, забов'язали подавати декларації про майновий стан та доходи, отримані від іноземних роботодавців.

Про це повідомив голова Державної Податкової Служби Олексій Любченко на сторінці ДПС в Facebook.

Українські заробітчани, фото з вільних джерел

“Процедура проста: із доходів, які одержують українські громадяни за кордоном, сплачуються податки. При цьому не має значення, де вони оплачені. Ми підписали угоди про виключення подвійного оподаткування абсолютно з усіма країнами, де найчастіше працюють наші громадяни. Якщо українці заплатили податки за кордоном у Польщі, Угорщині, Португалії або деінде – в Україні ніхто з них вимагати податки не має права. Однак вони все одно повинні подати податкову декларацію”, – заявив Любченко.

Українських заробітчан змусять платити податки, скріншот Facebook

Популярні новини зараз
Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Заробітчанам нагадали, що така процедура є обов'язковою для всіх у розрізі норми подачі декларації про майновий стан і доходи, а також сплати податків та зборів визначено ст. 67 Конституції України.

“При цьому, якщо громадянин отримував доходи за кордоном, а це особливо стосується українських заробітчан, і сплатив податки там, то за умови надання підтверджуючих документів людина звільняється від податку в України.”, – підкреслили у ДПС.

Нагадаємо, податкова зробила подарунок українським підприємцям: можуть більше не платити ЄСВ

Як повідомляв "Знай.ua", податки для заробітчан: скільки і кому мають заплатити українці з Польщі, Чехії, Угорщини

Знай.ua писав, для українців готують нові послуги онлайн: цифровий підпис, лікарняний і податки