Почуття, які зароджуються в українських військових на передові дуже чисті та щирі. Це місце, де немає ні зайвих сентиментів, ні залицянь, але там існує своя особлива романтика, яку неможливо порівняти ні з чим.

Можна з впевненістю сказати що такі почуття пройшли справжні випробування, і їм вже нічого не буде страшно. У таких пар є чому повчитися, адже вони попри все залишаються вірними та сильно люблять один одного, передає "Українська правда. Життя"

Юлія Матвієнко родом із Запоріжжя, а у 2014 році вона втягнулась у волонтерський рух. Дівчина допомагала родинам загиблих, а також запорізькому батальйону. Вона важно переживала втрати земляків та понад усе прагнула щось змінити. Згодом вона вирішила піти добровольцем у запорізький батальйон снайпером.

Юлія Матвієнко пішла добровольцем у запорізький батальйон снайпером
Юлія Матвієнко пішла добровольцем у запорізький батальйон снайпером

"Командир повірив у мене. Йому багато хто казав: "Не бери її, це не жіноча справа". Але він заступився за мене", – з вдячністю розповідає Юля.


Перший рік видався важким для Юлії, адже була важка фізична підготовка, проте дівчина не скаржилася. Вже згодом на Донбасі дівчина познайомилась із кулеметником Артуром Залізякою. Він вподобав її з перших днів знайомства.

"Ми були у Мар'їнці разом, в окопах та багнюці бігали, там весь наш "солодко-букетний" період і пройшов", – усміхається Юля.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Кого не мобілізують до армії: перелік професій Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще


Пригадує, що коли у бліндажі лягали спати, й було холодно, бо дров немає, то вона прокидалась, а Артур роздягнутий і його курточка на ній. Дівчина пригадує, що подібних ситуацій було багато, наприклад, під час небезпеки Артур закривав її собою.

"У нас не було зізнань, бо відчували один одного без слів. Достатньо було взятись за руки", - згаду вона.

Юля з Артуром обвінчалися в козацькій церкві на Хортиці
Юля з Артуром обвінчалися в козацькій церкві на Хортиці


Згодом дівчина зрозуміла, що страх смерті та війна не привід заривати своє серце від почуттів. Тому вони з Артуром приїхали у Запоріжжя і обвінчалися в козацькій церкві на Хортиці. На весілля прийшли волонтери та бійці, і навіть мати із сином, який був у полоні.

Юлія всім серцем мріє про перемогу та мир: "Будучи вагітною я ще ходила на бойові завдання, але не знала, що ношу під серцем малюків, прекрасних воїнів, козаків. Я вірю, що ми переможемо і що всі наші воїни зможуть повернутися до своїх родин, я бажаю цього всім серцем!".

Нагадаємо, українські десантники не злякались морозу та відсвяткували Водохреще за всіма правилами

Як повідомляв портал Знай.ua, кіборг, який вижив після бійні за Донецький аеропорт, розповів правду

Також Знай.ua писав, танкіст-захисник ДАП розповів про найжорстокіші дні боїв