Родина Горячкіних з Луганська має дванадцятьох синів і дочок. Спочатку маючи чотирьох біологічних, вони хотіли допомогти діткам з дитячого будинку. А вже згодом офіційно взяли під опіку родинну групу і стали прийомною сім’єю.
Про це повідомляє "zaxid.net".
Анна Горячкіна згадує, що у неї був улюблений фільм "Хозяйка детского дома". Зізнається, що мріжяла колись мати дитячий будинок, де б віддавала всю свою любов діткам.

Родина Горячкіних, фото "zaxid.net"
Родина Горячкіних, фото "zaxid.net"

У пари народилося четверо своїх дітей: Наталя, Дмитро, Максим та Євгенія. Зараз вони всі дорослі і живуть окремо від батьків. Але попри те, що сімейне життя було щасливим, вони постійно звертали увагу на дітей, яким бракує батьківської любові.

«Вони ніби були підкреслені червоним. То якась передача по телевізору, то на вулиці, то сусіди. Ми всюди бачили цю потребу»- згадує Анна.

Якось до їх дому прийшли двоє замурзаних дітлахів. Це були Едік та Яна. Вони жили на вулиці і спали в коробці від холодильника. Діти просили грошей нібито на лікування батьків. Звичайно всі ці історії були вигадками, а мама і тато були алкоголіками. Жінка запросила дітей до себе та згодом запропонувала дітям залишитися вдома у Горячкіних. Однак погодились вони не одразу, адже жити з дорослими означає відмовитись від тієї свободи, яка була в них. До того ж їх переїзд потрібно було узгодити зі своїми дітьми.

Родина Горячкіних, фото "zaxid.net"
Родина Горячкіних, фото "zaxid.net"

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Я розуміла, що беру дітей не лише для себе і в цьому буде задіяно всю родину. Бабуся однозначно підтримала, мовляв, у нас все вийде. А старший Діма сказав: "Мам, ну хоча б двоє дітей вже не стануть наркоманами, алкоголіками чи вбивцями"», - згадує жінка.

Дітей пара взяла під опіку, але вирішили допомогти й іншим та стати прийомною родиною. Тоді у місцевих органах опіки Горячкіним запропонували взяти родинну групу: сестер – Діану та Юлю і їхнього брата Єгора. В притулку вони були не довго. Втім протягом тривалого часу діти, чиї мати і бабуся могли не з’являтися вдома по декілька днів, були без нагляду дорослих.

Родина Горячкіних, фото "zaxid.net"
Родина Горячкіних, фото "zaxid.net"

Діти Анні і Володимиру сподобалися. Єгор і Юля одразу пішли знайомитися із потенційними батьками, лише Діана трималася осторонь і мовчала. Перед тим її готували, що на правах старшої сестри, саме вона має прийняти рішення: хоче вона йти жити до Володимира з Анною чи ні?

«Я боялася тоді сказати "ні", бо вони більше не прийдуть. А якщо скажу "так", що буде далі? Звичайно, що я сказала "так". І скільки б ми з мамою не сварилися, скільки б в нас не було конфліктів, я жодного разу не пошкодувала, що тоді погодилась», – розповідає Діана.

У 2013 Горячкіни вирішили стати професійними батьками і зареєструвати ДБСТ. До них переїхали ще троє дітей: Гена, Лера та Дмитро. Навіть довелося розбудувати дім, щоб всім вистачило місця.Однак все різко змінилося, коли у 2014 році ДБСТ попросили знятися у ролику про єдину Україну.

«Ми не приховували своїх вподобань, – каже Володимир. – А коли після зйомки почали йти погрози, то ми зрозуміли, що треба тікати».

Родина Горячкіних, фото "zaxid.net"
Родина Горячкіних, фото "zaxid.net"

Так, спершу родина опинилася у Слов’янську, потім були Харків, та Київ, рік родина жила на Черкащині. Згодом Горячкіним і їхнім вихованцям запропонували помешкання на Закарпатті. Зараз із Володимиром та Анною живуть п’ятеро дітей. Решта – дорослі і самостійні. Деякі навіть мають власні сім’ї.

Щоправда тепер Анна та Володимир не лише займаються вихованням дітей, а й ходять на роботу. Та попри це, ніхто з них не шкодує, що ДБСТ розформували.

«Поки ми були як прийомна родина, це були одні стосунки з дітьми. А коли діти всиновлені – це зовсім інша річ. Ми змінюємося, вони змінюються, я не знаю як це все пояснити. Але зовсім інші риси характеру проявляються», – пояснює Володимир.

Нагадаємо, Знай писав, що франківчанка з ампутованими ногами змушена переповзати через дорогу, щоб купити хліб.

Також Знай повідомляв, що маленький киянин Коля Мостовий страждає від рідкісної хвороби-синдрому Драве.

Нещодавно Знай передавав, що багатодітна мати із Запоріжжя втратила документи і зазнала цькування з боку городян.