На Львівщині у цьому епідеміологічному сезоні виявили перший випадок грипу A(H1N1). Медики посталили такий діагноз жителю Львова.
Проте наразі епідеміологічна ситуація в області є сприятливою. Про це повідомила керівниця обласного лабораторного центру Наталія Іванченко, передає "Львівський портал".
Так, станом на середину січня на Львівщині лабораторно підтвердили лише два випадки грипу. Зазначмо, що перший – грип В на початку грудня виявили у жителя області, другий – грип A(H1N1) діагностували львів’янину.

Щеплення від грипу, фото: кадр з відео
Щеплення від грипу, фото: кадр з відео

"Грип A(H1N1) пандемічний виявили у мешканця Львова. Його обстежили й виявили, що це був саме цей штам грипу. Але перебіг хвороби був легким, людина одужала, все добре", – зауважила Наталія Іванченко.

За словами керівниці обласного лабораторного центру наразі епідеміологічна ситуація на Львівщині є сприятливою. Хворих із бурхливими клінічними ознаками грипу поки немає.

Лікарня / скріншот з відео
Лікарня / скріншот з відео

При цьому Наталія Іванченко відмітила симптоми будь-якого гострого респіраторного захворювання і грипу подібні до коронавірусу. Саме тому мешканцям Львова та області варто звертатися до лікарів вже при перших ознаках захворювання.
Для довідки:
Грип A(H1N1) ще називають "свинячим". У 2009 році саме цей штамп грипу спровокував світову пандемію, яка тривала півтора року.

Нагадаємо, повторне зараження на covid-19: що відомо українським лікарям і як з цим потрібно боротися.

Як повідомляв портал Знай.ua, у МОЗ представили план вакцинації від Covid-19 на 2021 і 2022 рік.

Популярні новини зараз
Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Також Знай.ua писав, висока температура при covid-19: відомий лікар пояснив, збивати "гарячку" чи ні.