У Львові запрацював центр для білорусів-втікачів від режиму самопроголошеного президента сусідньої країни Олександра Лукашенка запрацював у Львові.
У цьому центрі білоруси, які були змушені покинути рідну країну через політичні переслідування, зможуть отримати юридичну та психологічну допомогу. Також центр надає консультації щодо подачі документів на проживання в Україні та отримання статусу біженця. Окрім цього, білорусам допомагають з пошуком житла і роботи, передає Ракурс.

У Львові запрацював центр для білорусів, фото Ракурс

Центр для білорусів-втікачів функціонує завдяки благодійній організації «Міжнародний волонтерський фонд «Наш дім».
Варто нагадати, що з серпня у Білорусії тривають акції протесту. Згідно з офіційними результатами серпневих виборів у Білорусі, переможцем було оголошено Лукашенка, який перебуває на посаді президента з 1994 року. Опозиція назвала результати голосування сфальсифікованими. Під час протестів білоруські силовики неодноразово жорстко поводилися з демонстрантами.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще