На Полтавщині ієреєві Ігореві Яворському зробили зауваження за те, що він повінчав жінку в брюках.

Про це священник написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

Священник розповів, що у церкві часто можна зустріти побожних християнок у довгих спідницях та хустках, однак вони з легкістю ocyджують інших. Таких людей ієрей називає людьми "з фapисeської закваски".

За словами Яворського, забopoна на носіння штанів для жінок існує тільки у церквах на території країн колишнього СРСР.

Священник відповів на хвилююче питання и надав 6 причин, того чому жінка має право прийти до церкви у "чоловічих" штанях.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

По-перше:

"Ніякі правила Православної Церкви не говорять про забopoну жінкам носити брюки. Дійсно, забopoна носіння одягу протилежної статі існувала у Старому Завіті. Але ж тоді, у часи Старого завіту ніяких брюк не було, як не було їх ні в часи Нового Завіту, ні навіть у середні віки. Брюки з’явилися на чоловіках лише у XIX столітті. А в ХХ столітті з’явилися жіночі брюки. Вони спроектовані, скроєні і пошиті спеціально для жінок".

По-друге:

"Церковна традиція" неприйняття жіночих брюк та обов’язкового носіння хусточки існує ТІЛЬКИ в церквах на території колишнього Радянського Союзу. У Православних Церквах інших країн світу про неї нічого не знають".

По-третє:

"Навіть у історії Православної Церкви були випадки, коли жінки носили справжній чоловічий одяг. Наприклад, свята блаженна Ксенія Петербурзька, або Досифея з Китаєвої пустині, яка, носивши чоловіче вбрання, прагнула чернечого подвигу. І Церква їх не лише не зacyдилa, але й канонізувала до лику святих. Бо найголовніше – це ДУХОВНИЙ ЗМІСТ ЛЮДИНИ, а не одяг".

По-четверте:

"Це особисте. Пара, яка того дня вінчалася, – це люди зовсім невеликих статків. Всі свої мізерні доходи вони намагаються витрачати на діток, аби ті не відчували себе обділеними. Коли Маша прийшла до церкви у білій кофтинці і в білих, легеньких (!!!) брюках у таку холодну погоду, я подумав: «Це напевно її єдине святкове вбрання». У них були металеві (не золоті) обручки, а вишитий рушник їм подарувала наша церква. Але я всього цього не помічав. Я бачив лише її душу – чисту і світлу. Я бачив їх прагнення до Бога, до покаяння, до молитви. І для мене зовсім не важливо, який одяг був у цієї щирої душі. Так само і для Бога головне – душа людини".

По-п’яте. Не засуджуй:

"Нікому з нас не дано право зacyджyвaти іншу людину за що б там не було. Пам’ятаєте, у Євангелії: «Чому дивишся на скалку в оці твого брата, колоди ж у власнім оці не відчуваєш. І як можеш сказати братові твоєму: Дай, брате, вийму скалку, що в твоїм оці, – ти, що не бачиш колоди, що у твоїм оці? Лицeмipe, вийми перше колоду з ока свого, і тоді побачиш, як вийняти скалку з ока брата твого. (Єв.від Луки 6:42-43)".

По-шосте:

"Ті, хто прагне мати перед людьми вигляд вірного, а в душі не є ним, повинні пам’ятати, що вірним треба бути «… не перед людьми, а перед Отцем своїм, Який в тайні» (Мф. 6:
18). Прагнути до того, щоб виглядати вірним – це і є фapиceйство, від закваски якого застерігає Христос (Мф. 16: 6). І суперечка про брюки, хусточки, помади, зачіски та інші нічого не значущі речі може просто нaшкoдити людині, яка прийшла до Церкви, щоб дійсно шукати Бога, щоб не просто ВИГЛЯДАТИ ХРИСТИЯНИНОМ, А НАСПРАВДІ БУТИ НИМ",
- дав розкриту відповідь на питання ієрей.

Обязательно подпишись на наш канал в Viber, чтобы не пропустить самое интересное

Напомним, ранее Бог послав: бабусі в церкві замість свічок продали макарони

Как сообщает портал «Знай.ua» Тіна Кароль відправилася на свята у закарпатську церкву: "Змила макіяж і пов'язала хустину"

Также «Знай.ua» писал, что Відомий тернопільський священик відсвяткував ювілей у Новий Рік: "Многії і благії літа!"