У Львові намагалися викрасти останки одного з найвідоміших радянських розвідників.

Про це передає zaxid.net.

Повідомляється, що невідомі зробили підкоп могили радянського агента НКВС Миколи Кузнєцова на Пагорбі Слави. Це помітив ще 31 грудня випадковий перехожий. На місце події викликали правоохоронні органи, а також представники різних силових відомств.

Підкоп був виявлений в клумбі недалеко від пам'ятника на могилі Кузнєцова. Яму накрили дошкою.

джерело: zaxid.net
джерело: zaxid.net

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Мета підкопу поки невідома, ймовірно, зловмисники намагалися викрасти останки радянського агента або ж це була підготовка до підриву могили.

джерело: zaxid.net
джерело: zaxid.net

На місце виїжджали правоохоронці, але надати більш детальну інформацію пообіцяли пізніше. Станом на ранок 1 січня підкоп засипаний, слідів втручання майже не залишилося.

джерело: zaxid.net
джерело: zaxid.net

Нагадаємо, Микола Кузнєцов - радянський розвідник, агент НКВС, який загинув 8 березня 1944 року в селі Боратин. Він був посмертно нагороджений званням Героя Радянського Союзу. У 1960 році їх перепоховали на Пагорбі Слави у Львові.

джерело: zaxid.net
джерело: zaxid.net

Родичі Кузнєцова з Росії хочуть перепоховати його в Єкатеринбурзі. Але 7 лютого 2020 року виконавчий комітет Львівської міськради не погодив передачу останків агента НКВС Миколи Кузнєцова його родичам до Росії. Могилу Кузнєцова неодноразово розмальовували, а в березні 2019 року невідомі викрали з неї бронзовий барельєф.