Засновник полку "Азов" Андрій Білецький висловився на підтримку командира 37-го батальйону 56-ї бригади Павла Лановенка з позивним Морпіх, якого засудили до 30 діб арешту за нібито побиття підлеглого.
Про це Білецький написав своєму телеграм-каналі.
Так, стало відомо, що комбата 37 батальйону арештували на 30 діб, на період розслідування. Проте за словами Білецького наразі проти нього немає жодних доказів, окрім свідчень солдата про побиття.

Фото: Андрій Білецький

"Якщо чесно – я толерантно ставлюся до фізичних зауважень наркоманам і алкашам в армії. Особливо на фронті. Кожен, хто воював, знає: наркоман чи п'яний на позиції не тільки не здатний адекватно виконувати свої бойові обов'язки, а й несе смертельну загрозу своїм товаришам. Командир зобов’язаний подібне одразу жорстко припиняти. Відтак морпіх отримав 30 діб арешту на період "розслідування". Мінус один досвідчений командир української армії. Сподіваюсь, це тимчасово. Тим паче коли доказів проти нього 0. Є лише слово солдата про побиття і слово комбата про те, що цього не було", - відмітив Білецький.

При цьому Білецький відзначив, що роками не розслідуються дійсно важливі військові справи, які призвели до непоправних втрат, проте морпіха затримали без жодних доказів.

"Міністри роками грабували та демотивували армію. За ґратами ж сьогодні – комбат Морпіх, який наводить дисципліну та відповідальність в цій же армії. Справа кожної адекватної людини підтримати Павла Лановенка", - підсумував він.

Скріншот

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, центнер наркотиків і 4 сотні порушників: чотирилапі помічники прикордонників відзначилися зразковою службою

Як повідомляв "Знай.ua", путінські найманці на саме Різдво накрили вогнем мирних жителів Донбасу

Знай.ua писав, ветеран АТО повернувся з війни і сів за швейну машинку: "Те, що потрібно нашим хлопцям"