На одному з офіційних YpuTube-каналів Львівської міської ради опублікували освітні ролики з антиконституційною картою України. Про це розповіли у виданні "ZAXID.NET".

Першим на це звернув увагу Львівський політичний діяч Дмитро Посипанко. Він зауважив, що в кожному з чотирьох роликів, на 24 секунді з'являється карта України, на якій немає Кримського півострова.

Дані ролики є невеликим відео-курсом для старшокласників про те, як працюють депутати і чиновники Львова. Вони були зроблені громадською організацією "Батьки в дії".

Після зауваження Дмитра Посипанко ролики видалили, а голова ГО "Батьки в дії", колишній депутат Львівської міської ради Юлія Гвоздович пояснила, що відео перероблять, оскільки творці спершу не звернули уваги на карту без Криму.

"Проект робили батьки, пластуни на волонтерських засадах, ночами, бажаючи тільки кращого дітям міста, щоб вони були суспільно свідомі. Без всяких злих намірів всі троє пропустили (карту без Криму). Дякую Дмитру Посипанку, що звернув увагу. Менш, ніж за добу публічності ролика, ми його вже замінили. Перепрошуємо за таку друкарську опечатку. Крим-це Україна!"- сказала Юлія Гвоздович.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

У міській раді Львова також відреагували на цю ситуацію і пояснили, що ролики повернуть в мережу після того, як вони будуть перероблені.

У Львові помилилися з картою України, скріншот: ZAXID.NET
У Львові помилилися з картою України, скріншот: ZAXID.NET
у Львові помилилися з картою України, скріншот: ZAXID.NET

Нагадаємо, що шахтарі вийшли на мітинг посеред дороги і змусили водіїв стояти в заторі

Як повідомляв портал "Знай.uа", порушників під час карантину штрафуватимуть від 3400 до 8500 грн

Також, "Знай.uа" писав, що втомлені від низьких зарплат українці назвали бажані суми