У Львові демонтують скандальний Монумент бойової слави радянських збройних сил.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради 18 грудня, передає ІА Вголос.
Так, стало відомо, що у Львові демонтують Монумент бойової слави радянських збройних сил. Його демонтують та перенесуть в інше місце. Наразі дата демонтажу невідома.
Під час засідання виконкому виступив активіст “Добровольчого руху ОУН” Антон Петрівський. Він зазначив, що українським військовим дуже неприємно те, що меморіали, котрі стоять у Львові, присвяченій радянським окупантам.

Антон Петрівський

“Монумент слави на Стрийській у багатьох із учасників російсько-української війни асоціюється із тією армією, проти якої вони воюють. А у жертв тоталітарних репресій цей монумент асоціюється із людьми, які їх катували у радянський період. А тому рішення про демонтаж потрібно врешті прийняти”, – пояснив під час засідання виконкому ЛМР Антон Петрівський.

Нагадаємо, що у Києві демонтують близько 100 літніх майданчиків ресторанів, які їх власники встановили незаконно. Більшість з терас заважають проходу пішоходів.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", у Києві Рибальський міст, який кілька років був перекритий для автомобілів, повністю перекрили для пішоходів: нещодавно біля нього встановили паркан і табличку, яка інформує про майбутні будівельних роботах.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Також портал "Знай.uа" писав, що підрядники з третьої спроби знесли стелу Монумента Слави у Львові.