Зараз вишивку сприймають як декоративний елемент, проте для наших предків, кожен хрестик мав особливе значення. Через це вони могли буквально “читати” вишивку як книги.

Це не просто кола, ромби, гілки і спіралі, ці фігури створювались десятки століть тому як унікальні символи. У часи, коли наші предки володіли магічним зв’язком зі світом вони малювали свою долю, відтворюючи їх на полотні, виписуючи таємничі древні знаки, передає портал "Сoma.in.ua".

вишиванка, фото politinfo
вишиванка, фото politinfo

Зараз є можливість зашифрувати слова, назви міст та власне ім’я у схему українського орнаменту, який нагадує QR-код. Кожна літера – це вишитий символ, кожен символ – це потужний оберіг. Абетку та її тлумачення видав у своїй книзі Володимир Підгірняк, дослідник української писанки та вишивки. Шляхом аналізу народної творчості прикарпатського краю, він виявив певні закономірності в орнаментах, які наштовхнули його на виявлення в них закодованої інформації.

Ось так виглядають поширені імена українців, які закодували в українській вишивці. Тепер кожен українець зможе мати унікальну іменну вишиванку.

Фото: Сoma.in.ua

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Фото: Сoma.in.ua

Фото: Сoma.in.ua

Фото: Сoma.in.ua

Фото: Сoma.in.ua

Фото: Сoma.in.ua

Фото: Сoma.in.ua

Фото: Сoma.in.ua

Нагадаємо, що український майстер вирушив до Книги рекордів на в'язаному велосипеді

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Тернопільщині можуть закрити музей героїв АТО

Також, "Знай.uа" писав, що Дніпровський умілець перетворив "Запорожець" на будинок на колесах