Священник отримав три роки тюрми за смертельну ДТП на Львівщині. Рівень алкоголю у крові настоятеля сільської церкви перевищував норму у 16 разів.
Про це повідомляє інформацій портал "zaxid.net".
Так, стало відомо, що настоятель церкви Святої великомучениці Параскеви у селі Берлин Бродівського району отримав три роки позбавлення волі за вчинення смертельної ДТП.
29-річний священик Василь Фітьо сів за кермо у сильному алкогольному сп’янінні, перевищив швидкість і втратив контроль над автомобілем. Таким чином машина священика перекинулась, через що загинув один пасажир, а ще двоє отримали важкі травми.

суддівський молоток, скріншот
суддівський молоток, скріншот

ДТП трапилася 22 серпня близько 19:30 на дорозі Броди-Берестечко біля села Шнирів. Настоятель церкви Василь Фітьо їхав за кермом свого автомобіля Hyundai Santa Fe. У подальшому експертиза показала, що у крові священика на момент скоєння ДТП було 3,32 проміле алкоголю, що у 16 разів перевищувало норму (0,2 проміле).

Під час судового засідання у Бродах 15 грудня Василь Фітьо визнав свою провину у скоєнні смертельної ДТП. Він розповів, що того дня разом з двома односельчанами купався в озері та пив горілку. Потім до чоловіків підійшли дві знайомі дівчини і попросили підвезти їх додому. За словами священика, він на швидкості 120 км/год їхав з села Берлин до села Клекотів і на повороті намагався знизити швидкість, але втратив керування і Hyundai Santa Fe перекинувся.

Попри прохання постраждалих у ДТП не карати священника та його каяття, суддя Бродівського райсуду Ольга Бородійчук визнала його винним за ч.2. ст.286 ККУ (порушення ПДР, що спричинило смерть і тяжкі тілесні ушкодження). Обтяжуючою обставиною суд назвав стан алкогольного сп’яніння у водія. Таким чином Василю Фітю призначили три роки позбавлення волі і забрали водійські права на рік.

Нагадаємо, що у Києві у вантажівки, яка перевозила меблі, відірвався кузов.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, у "Борисполі" затримали чоловіка, який почав курити прямо на борту літака.

Також Знай.uа писав, що у Києві двоє неадекватних водіїв припаркували свої автомобілі прямо на тротуарі, залишивши між ними зазор не більше півметра.