У Львові безпритульні коти житимуть у двоповерхових будинках. Перші такі будиночки встановлять вже наступного тижня.

Про це на пресконференції у Львівському пресклубі повідомила Олена Остимчук, волонтерка, юристка, адвокатка ГО “Еко-Прогрес”, пише DailyLviv.

Такі двоповерхові будиночки будуть утепленні пінополістиролом. У них є резервний вихід зі заднього боку, щоби у випадку небезпеки хатинка не стала пасткою для котика.

Кіт, кадр з відео
Кіт, кадр з відео
Ілюстративне фото

"Зручно заходити-виходити. Мої котики, яких я колись взяла з вулиці, вже випробували ці хатки. Одна з волонтерок погодилася їх пильнувати. Першу хатку встановлять у Львові там, де скаже волонтерка, пані Любов Шкільняк, яка нею й буде опікуватися. Будиночки ми робимо за власні кошти і добре буде, якщо небайдужі люди також долучаться до цієї ініціативи, - сказала Олена Остимчук.


Олена Остимчук наголосила, що в новобудовах взагалі немає віконечок в підвалах, через які котики могли б потрапити в приміщення і знайти собі прихисток від холоду. А це - особливо актуально взимку. Цей факт також був поштовхом до створення таких будинків.

У зимовий час волонтери закликають не закривати підвали і горища, аби дати можливість безпритульним тваринам переночувати, відігрітися і пережити холоди.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, чоловік врятував цуценят у покинутому будинку, тепер вони - зірки TikTok

Як повідомляв портал Знай.ua, хлопець пригрів ласкаве цуценя тигро-собаки

Також Знай.ua писав, у Запоріжжі нелюди покинули трьох цуценят напризволяще