У Львові вівчарка напала на чоловіка та його домашнього улюбленця. Песику наклали 40 швів. Тепер постраждалий вимагає покарання для власника собаки.
Читайте Знай в Google News!
Так, стало відомо, що у Львові власник шпіца, який і сам постраждав від нападу вівчарки, і ледве врятував свого улюбленця, чекає покарання для власників кривдника. Потерпілий написав заяву у поліцію. Спочатку правоохоронці склали лише адмінпротоколи за неналежне утримання собак, та чоловік через суд домігся кримінального провадження. Втім, його невдовзі закрили, передає ТСН.
Два місяці тому родина Ісакових ледь не втратила свого улюбленця. На шпіца напала інша собака під час прогулянки.

Скріншот

"Вибігла спочатку перша собака, потім відкрилася брама і господар випустив велику вівчарку. Вона порвала на мені олімпійку, футболку, вкусила за руку…я встиг схопити нашого собаку на руки", - згадує постраждалий Олександр Ісаков.

За словами чоловіка, вівчарку намагалися заспокоювати, але вона виривалася і знову кидалася на них. Врешті, коли її відтягли - його собака вже втратив свідомість. Песика львів'янина оперували шість годин і наклали 40 швів. Подальше лікування зайняло місяць і коштувало 10 тисяч гривень. Під собачою одежиною тепер - величезний шрам. Свої травми - укуси, садна і гематоми, чоловік теж зафіксував і написав заяву до поліції.

Скріншот

В поліції склали адмінпротоколи на власників собак, які почали бійку. Їх дві - йорк, який першим вибіг на вулицю, і вівчарка, яка нанесла такі травми. Власниця вівчарки розповідає, що того дня до них прийшов гість з йорком. І саме він першим кинувся на вулицю, почувши гавкіт свого улюбленця. Її ж Крайс, який, переконує, ніколи нікого не кусав - просто вибіг за чоловіком через відчинену браму.

"От зараз я його випущу - і він би до вас навіть не підійшов. Ні до кого би не підійшов. Просто той чоловік був з собачкою, і він на цю собачку кинувся. Якби він був без собаки - він би на нього не кинувся", - каже жінка.

Щодо вівчарки - справа ще в суді. А от власника йорка вже оштрафували на 85 гривень і чоловік не пручався.
Потерпілий хоче все ж таки домогтися відкриття кримінального провадження. Але юристи пояснюють: це можливо, лише якщо собака нанесла важкі травми. Або якщо довести, що її натравили свідомо.