Сьогодні, 10 грудня через хворобу помер генерал-лейтенант ЗСУ, голова Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту Микола Мальков.

Про це повідомила пресслужба "Армія Inform".

Микола Іванович присвятив військовій службі більше 50-ти років свого життя. З 2000 року Мальков був начальником залізничних військ України. У 2004 році заснував і очолив Адміністрацію Державної спеціальної служби транспорту.

Під його керівництвом була розроблена концепція відомства, яка передбачала збільшення кількості особового складу, оновлення та модернізацію техніки, підвищення рівня соціального захисту військовослужбовців, було реалізовано низку будівельних проектів для ЗСУ та відновлено велику кількість транспортних комунікацій, пошкоджених під час війни на Сході України.

Микола Мальков Фото: Армія Інформ
Микола Мальков Фото: Армія Інформ

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

За свій внесок у розвиток українського війська генерал-лейтенант Мальков був нагороджений 26 орденами, медалями та відзнаками. Також він мав звання "Заслужений будівельник України" та "Почесний працівник транспорту України".

Серед останніх масштабних проектів ДССТ під керівництвом Малькова стало успішне завершення будівництва табірного містечка полігону "Широкий лан".

Миколу Івановича пам'ятатимуть як справжнього офіцера, порядну і чесну людину. Він виховав не одне покоління справжніх фахівців, лідерів, які продовжать його справу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше На Київщині попрощаються із загиблим від кулі снайпера героєм: маленький син залишився сиротою

Як повідомляє портал «Знай.иа» На Закарпатті загинув молодий військовий, копи підозрюють самогубство: "мріяв про офіцерські погони"

Також «Знай.иа " писав, що На Хмельниччині попрощаються із загиблим героєм-переніс понад 20 операцій