У Польщі через епідемію коронавірусу поменшало робочих місць. Саме через це багатьох українців звільнили із займаних ними посад. При цьому за словами заробітчан останнім часом значно погіршилися умови роботи.

Читайте Знай в Google News!

Українська заробітчанка Олена Бльоскіна розказала, що посередники, які влаштовували її на роботу обіцяли “золоті гори”. Натомість жінку, привізши у Польщу, поселили на орендованій квартирі, забрали гроші та зникли. Про це повідомляє strana.ua.

Заробітчани, скріншот YouTube
Заробітчани, скріншот YouTube

Жителька Івано-Франківська Наталія Шаповал додає, що поляки під час працевлаштування обіцяють зарплату в розмірі 12 злотих за годину. Проте, коли минає робочий місяць, то оцінюють роботу лише у 8 злотих за годину. Крім того, все частіше польські роботодавці відмовляються офіційно працевлаштовувати українців та затримують зарплати.
А українка Валентина Холик розповіла, що працює на фабриці у Польщі поблизу німецького кордону. Там поляки економлять на заробітчанах, та придумують різні штрафи. Зокрема штрафують, якщо перерва триває понад 15 хвилин на 12-годинний робочий день.

Заробітчани у Польщі, скріншот: YouTube
Заробітчани у Польщі, скріншот: YouTube

При цьому багато українських заробітчан скаржаться на погані умови проживання, адже поляки хочуть зекономити на своїх працівниках.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, раніше Українці ризикують застрягти на заробітках на Різдво: "Два роки не бачили маму"

Як повідомляє портал "Знай.uа" Заробітчанин присоромив українців за кордоном, правда очі коле: "дружина спить з третім"

Також "Знай.uа " писав, що Облава на заробітчан: Німеччина і Польща розслідують 1400 справ нелегалів з України