Львівська облрада вимагає від Зеленського забезпечити виконання закону про функціонування української мови як державної.
Читайте Знай в Google News!

Про це повідомила на своїй сторінці у ФБ депутат Львівської обласної ради від «Європейської Солідарності» Ольга Березюк.
Так, стало відомо, що львівська облрада зібралась на друге пленарне засідання, де за ініціативи “Європейської Солідарності” прийняла заяву до прем‘єр-міністра, президента про забезпечення виконання закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

"Заберіть свої лапи від мови! З 16 січня усі послуги мають бути державною мовою! Але, бачимо, що деяким проросійським силам геть зовсім не хочеться, щоб в Україні була українська мова. Абсурд в країні чудес", - написала вона.

Скріншот

Також Ольга Березюк відзначила, що прикро, що й досі наша державна мова потребує захисту, адже деякий бізнес не використовує її повсякчас.

«Нагадаю, деякі політикани закликають бізнес не виконувати норми мовного закону. Шкода визнавати, що досі українська мова потребує захисту. Закликаємо всі області доєднатись до цього рішення!», – наголошує Березюк.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, заробітчани мимоволі: куди мріють виїхати мешканці різних країн, інфографіка. ТОП 10 країн світу, куди хочуть переїхати найбільше людей

Як повідомляв портал "Знай.ua", СБУ схилила голови через загиблих на Донбасі побратимів: найкращі снайпери віддфали життя за Україну. 1 грудня виповнився рік з дня загибелі двох Героїв України

Також "Знай.ua" писав, Зеленська розповіла про зміни на державному порталі "Дія": як це працюватиме. На державному порталі "Дія" з’явиться новий розділ