У Львові нейрохірурги успішно прооперували 7-річного хлопчика з важкою формою епілепсії. До цього напади судом у дитини виникали до 40 разів на день.

Про це повідомляє інформаційний портал "zaxid.net".
Так, стало відомо, що львівські хірурги прооперували 7-річного Максима з Тернопільської області, у якого була медикаментозна резистентна епілепсія. Дитині не допомагали жодні ліки, а напади судом ставали все частішими, до 40 разів на день.

Хірургічна операція, фото: pixabay.com
Хірургічна операція, фото: pixabay.com

Після обстеження медики вирішили оперувати хлопчика, адже операція на мозку змогла б покращити його стан.

"В останній рік напади судом дуже вимучили сина. Судоми щоразу ставали важчими, він міг різко впасти. І таких нападів за день було 10-20, а інколи й 40. Я мусила крок в крок ходити з ним, бо невідомо було, коли вони виникнуть. Він міг впасти, вдаритися головою чи травмуватися, тому його треба було страхувати. Я не ходжу на роботу, не можу собі цього дозволити, бо мушу весь час пильнувати сина», – розповіла мама хлопчика Мар’яна.

Оперували Максимка 25 листопада. До операційної бригади увійшли нейрохірурги: доцент Ужгородського національного університету Юрій Чомоляк, Тарас Микитин, Ігор Гоменюк і анестезіолог Роман Мокрий.

«Максимкові ми вперше в нашій лікарні зробили операцію, яка називається кальозотомія. Поясню її суть. Права і ліва півкулі головного мозку з’єднані між собою мозолистим тілом. Права відповідає за роботу лівої, а ліва – за роботу правої. Ми розсікли повністю мозолисте тіло, аби перервати цей зв’язок. Тільки у такий спосіб можна було звільнити дитину від важких нападів судом, особливо дроп-атак, під час яких він різко падав», – каже Тарас Микитин.

З моменту операції у хлопчика не було жодного нападу судом. За словами мами, хлопчик був дуже виснажений хворобою, плюс непроста операція на мозку. Але він напрочуд швидко відійшов після оперативного втручання.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, що молоді батьки рятують хвору донечку, життя повисла на волосині

Як повідомляв портал "Знай.ua" життя маленького янголятка повисла на волосині, батьки ридають від безвиході

Також, "Знай.ua" писав, що у маленького львів'янина відмовляють ноги, батьки у відчаї