В ЄС почалися масові депортації заробітчан з України. Тільки за липень-вересень вислали з країни близько 300 українців.

Про це передає Obozrevatel.

На даний момент громадяни України не мають право в'їжджати до ФРН в рамках безвізових поїздок з туристичною, приватною або діловою метою, через епідеміологічні обмеження.

Але деякі намагаються це правило обійти.

Заробітчани, фото - RegioNews
Заробітчани, фото - RegioNews

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Схема проста: дрібні або непублічні польські фірми з працевлаштування наймають українців нібито для роботи в Польщі. Після громадянам пропонується нелегальне працевлаштування з кращою зарплатою в Німеччині. Людей наймають в сферу догляду за людьми і домогосподарством.

Українці легально в'їжджають на територію Польщі і пересидівши там карантин, намагаються їхати вже далі – до Німеччини та інших країн Європи. При цьому у заробітчан на руках підроблені трудові договори, румунські та угорські паспорти, в тому числі і фальшиві, чеські робочі візи.

Заробітчани, скріншот: YouTube
Заробітчани, скріншот: YouTube

Правоохоронці разом з міграційною службою проводять спецоперації в пошуках порушників. Після їх депортують назад в Україну.

Переїхати на постійне проживання в країни ЄС і США за умови надання громадянства в жовтні 2020 року погодилося 27,9% українців.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Українці ризикують застрягти на заробітках на Різдво: "Два роки не бачили маму"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Заробітчанин присоромив українців за кордоном, правда очі коле: "дружина спить з третім"

Також «Знай.иа " писав, що Облава на заробітчан: Німеччина і Польща розслідують 1400 справ нелегалів з України