На Львівщині керівник жовківської ЦРЛ після смерті пацієнтів через вимкнення світла пішов на лікарняний. Наразі правоохоронці розслідують цю справу як "убивство через необережність", передає "zaxid.net".
Читайте Знай в Google News!
Зараз до 8 років позбавлення волі загрожує лікарям Жовківської центральної районної лікарні, де у п’ятницю, 27 листопада, через перебої електропостачання померли два пацієнти, які перебували на штучній вентиляції легень. Зараз триває досудове розслідування. А керівник лікарні, як і голова районної ради, якій лікарня підпорядковується, перебувають на лікарняному.

Скріншот

Під час знеструмлення реанімації Жовківської ЦРЛ електричний генератор так і простояв у гаражі за кілька метрів від відділення. А пацієнтів намагалися врятувати вручну з допомогою спеціальних мішків з повітрям. Та спроби були марними: 61-річний чоловік і 66-річна жінка померли. За попередньою інформацією – від дихальної недостатності.
Проте медики, які рятували хворих зазначають, що люди померли вже після відновлення подачі електроенергії, бо їхній стан був важкий.
"Реанімація — це відділення, де лежать важкі і вкрай важкі пацієнти. І часом так буває, що пацієнти можуть і померти. В лікарні є два генератори. Один був підключений в пологовому відділенні. Він там завжди стоїть. В нас раніше не було такої складної ситуації, щоб одночасно треба було всюди. В нас бувають поломки. От минулого тижня в терапії було відключення світла. Чому не перенесли той генератор з гаража в реанімацію? Бо думали, що постачання відновиться швидше", — пояснює Володимир Боровик, заступник директора Жовківської центрально районної лікарні.
Медики кажуть, що світла не було 45 хвилин, а поліцейські — 1 год. і 10 хв. Наразі в лікарні проводять перевірку, щоб встановити всі обставини та причини загибелі двох пацієнтів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Лазебна пояснила, що буде з пенсіонерами та пільговиками на час карантину.

Як повідомляв Знай. ua, Україна отримає 4 мільйони вакцин від covid-19, кому дістанеться в першу чергу.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Також Знай. ua писав, що МОЗ порадило забути про ліфти і користуватися сходами, українці відповіли.