На Львівщині 27 листопада через перебої з електрикою у реанімації Жовківської районної лікарні померли двоє пацієнтів з Covid-19, підключені до апаратів ШВЛ.
Читайте Знай в Google News!
Пацієнти задихнулися, хоча у лікарні були електричні генератори на випадок аварійного відімкнення електроенергії, але їх так і не застосували.
На цейтрагічний випадок відреагував і міністр охорони здоров’я Максим Степанов, назвавши цю ситуація неприпустимою. Також міністр зазначив у цей медичний заклад уже направили комісію, за результатом роботи якої він стежитиме особисто.

Максим Степанов, скріншот: Facebook
Максим Степанов, скріншот: Facebook

“Щодо жахливої трагедії, що сталася на Львівщині. Через вимкнення електропостачання у Жовківській районній лікарні двоє пацієнтів, які знаходились на апаратах штучної вентиляції легень, померли. Лікарі боролися за їхні життя за допомогою мішка Амбу. Проте врятувати, на жаль, не вдалося.

Водночас лікарня, де сталося це, забезпечена аварійним дизель-генератором, який не переключався автоматично. На місце терміново направлено комісію, щоб з’ясувати всі обставини. Також перевірки обладнання будуть проведені в усіх лікарнях по всій країні. Такі ситуації є неприпустимими. Роботу комісії триматиму на особистому контролі.”, – йдеться у повідомленні.

Максим Степанов, скріншот з відео
Максим Степанов, скріншот з відео

Варто зазначити, що ​​9 946 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 30 листопада 2020 року. Зокрема, захворіли 570 дітей та 360 медпрацівників.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, у Путіна заговорили про економічні проблеми: падіння рівня життя і ще один мільйон бідних.

Як повідомляв Знай.uа, у Львові від ковіда помер відомий лікар, який заперечував пандемію - "Він теж не вірив…".

Знай.uа писав, жахіття у продуктовому кошику: ніколи не купуйте ці продукти в супермаркеті.