У Львівській області загинуло двоє пацієнтів з COVID-19 через відключення світла в лікарні.

Читайте Знай в Google News!

Про подробиці події розповідає прес-служба Національної поліції Львівської області.

Повідомляється, що інцидент стався ввечері в п'ятницю, 27 листопада, в лікарні міста Жовква. У період з 17: 50 до 19: 10 в районній лікарні було відсутнє електропостачання, у зв'язку з чим були відключені апарати штучної вентиляції легенів. В цей час в реанімаційному відділенні загинули двоє пацієнтів 61 і 66 років з COVID-19 від дихальної недостатності.

Лікарня, фото: скріншот з відео
Лікарня, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Правоохоронці з'ясували, що в лікарні були два електричних генератора, розраховані на аварійне відключення світла. Вони не були задіяні з невідомих причин.

У зв'язку з цим було відкрито кримінальне провадження згідно частини 2 статті 367 (службова недбалість) та частини 2 статті 119 (вбивство з необережності) Кримінального кодексу України. Максимальна санкція статті передбачає тюремне ув'язнення строком до восьми років.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що лікарня швидкої медичної допомоги Львова отримає десять нових операційних.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Львові хірурги провели унікальну операцію і вперше взялися за випадок з ушиванням перфоративної виразки шлунка.

Також Знай.иа писав, що у Харківській "інфекціонці" закінчуються місця для хворих з коронавірусом. Ситуація наближається до критичної.